Pages

22.5.15

Confusion with Kasturi Tuition?

Hullo

I haven't posted for awhile (well a year to be exact), work's crazy. I wish I am still living the student life. But I still do reply emails.

Recently it came to my attention that there is some confusion with the Form 6 classes in PTK, and I have been answering the same questions over and over again on LI and LG for the past week. Imagine the agony.



In this blog and from my personal experience, I have recommended Mr Lingam, Mr Ong, Mr. Murugan, Yakin for PA, that particular post can be found here Form 6 tuition teachers.

Few days ago I was told by some Upper 6 students that PTK staffs USHERED them into another guy's class (LI), who is Mr. Murali. Because I am no longer a form 6 student, nor do I look like one now, I ABSOLUTELY CANNOT try to enter the centre as a student to verify if this is true or if it's a bad joke told by students or confusion among the PTK staffs themselves. And it definitely does not help when these two teachers share the same timetable.

SO, IF YOU ENTER THE WRONG CLASS AND REALIZED IT'S NOT WHAT YOU HAVE SIGNED UP FOR, i.e. you signed up for Mr. Lingam's class (LG) and you are ushered to Mr. Murali's class (LI); vice versa, please voice up politely. Your parents paid your tuition fees and you HAVE THE RIGHTS to attend whatever classes you want.

Now, questions thrown to me.

Q1. Who is Mr. Murali? 
ANS. I have no idea. I have not heard of him when I was doing my form 6 and I have not attended his class. Therefore I cannot answer this.


Q2. Who is better? Mr. Murali (LI) or Mr Lingam (LG)? 
ANS. I can't answer this question as well. Re Q1. I have not attended Mr. Murali's class, neither have I heard of him. BUT, for Mr. Lingam, and I can testify that his classes are informative and well taught.


Q3. I want to change the class, I don't like Mr. Murali's class; vice versa.
ANS. Go talk to the staff, be polite and let them know which class you want to enter.


Q4. Why are the staffs ushering me to class?
ANS. Maybe you monkeys have been playing truant a lot, or you monkeys did hanky panky stuffs?? There was no ushering during my time. If you don't like to be ushered/walked to class by the staffs, just tell them you know your way. Again, be polite.


Q5. PTK staffs have been insisting that I sign up for LI (Mr. Murali)'s class instead of LG (Mr. Lingam)? 
ANS. Ask them for the reason. If Mr Lingam's class is full and you really want to attend his classes, please call the Kelana Jaya side. Number and info found here


Q6. I want to try both Mr. Murali(LI) and Mr Lingam (LG)s' classes? 
ANS. You a bit itchy backside right?
Jokes apart, since both teachers share the same timetable, maybe 1 week LI, 1 week LG and you make the call by the end of the two weeks. DO NOT KEEP DOING THIS BECAUSE IT WILL AFFECT YOUR OWN STUDIES.


I hope this post will clear up all the clouds and questions you guys have. Again, feel free to email me. I might not be updating the blog, but I will check the mailbox every now and then. I apologies ahead for late replies.





Disclaimer: I do not know Mr. Murali, I have not attended his classes. Neither am i paid by PTK or Mr. Lingam. This post came up because there was just too many similar emails. 






24.5.14

Mr Lingam's Kelana Jaya Lower 6 Tuition 2014



Mr Lingam will be opening up a class in June for the new lower 6s.

Details for the classes are:

Saturday (1st class commencing on the 7th of June 2014)
2.15 - 4 pm: Chem
4.15 - 6 pm: Bio


Monthly Tuition Fee: RM 90 per subject with an additional RM 20 for notes per semester.


Further information can be found on the centre's website Mr Lingam Kelana Jaya STPM Tuition

21.5.13

Tuition Classes

Hi guys,

Sorry haven't been updating at all. I have only been replying emails for the past year. Workload is horrible.  I miss my schooling days :( But I have got a few emails asking similar questions on Form 6 tuition. I'll give my same old reply as I have posted here Form 6 tuition teachers recommendation. There have also been questions on if these recommended teachers can teach because its the "new syllabus" now. To be honest, its pretty much the same old thing but just have been semester-ised....

Similar questions I have gotten

Q1. Mr Lingam teaches in 2 tuition centres. Does he teach the same thing for both? (to be very honest...what kinda question is this????????? But I do get where you come from, because Kasturi is a big class, Kelana Jaya relatively small..bla bla bla....)

ANS Yes I am very sure Mr Lingam teaches the same in both centres. I transferred from Kasturi to his then Subang centre..

Reason why I transferred was Kasturi's class is too big...and I love attention (just kidding !!!!) But can you imagine a class with 100 over students...say 20 of them approaches the teacher after class to ask 1 question each..and you are that number 21..the queue !!!!! Also it's easier to ask questions during the lessons in small classes (my own preference though) And also..since the classes are small (no admin coming in to do a 15 - 20 mins attendance in the middle of the class), there's always more time for us to go through extra exercises in class. This is something that can't be done in Kasturi though, especially when exam is around the corner. 

Q2.  Where is Mr Ong teaching for maths??? 

ANS  As far as I know....Kolej Bandar..I used to take under Edusmart PJ..but I'm not too sure if he's still teaching there. But yes he is a very very good maths teacher, one of the best I've ever came across. 

Q3. Help !!!! I cant concentrate for studies !!! And tell me how to improve my English !!!!! 

ANS. If you cant concentrate, call it a day, go out, have some outdoor activities..then restart tomorrow. English wise, there's no speed learning...its not like maths where 1+1=2...to master a language, u need to  work hard and perspire (literally) but if you start reading English newspapers (I know there's been this widespread thingy of boycott this newspaper that newspaper for various reasons) but let's try the Sun for now, its thin, easy to read and has pretty good contents. And, it helps to start tuning into BFM, maybe too heavy for some..but it might come in handy during speaking tests. Start picking up novels, let it be LOTR, Harry Potter (English version please)....


That's it for now...Update soon.... 


6.5.13

Past Year Biology Essay Question

Topical Past Yr Essay Questions

Please filter according to Semester Based Syllabus

6.6.12

Community Service Announcement :P

Hi all,

I've been getting a few enquiries on Mr Lingam's classes. He's opening up a new chemistry class for lower 6s as his current classes in KJ are full for both Bio and Chem. I heard there's a long waiting list for it too (not too sure but if its true..my god school jz started only so gungho ah???????)

Happy School Holidays !! Max it out as this may be the last school holiday for u to devour during entire Form 6 :)

18.5.12

Welcome to STPM 2012/13

To the new lower six students, 

Congratz and Welcome to Form 6 !! How was orientation? I hope all of you guys had fun, new friends, new environment, and not to mention the new war - the journey to fight for a good place in university. 


Many of the lower sixes must feel anxious, anxious and more anxious due to the new syllabus. 


My 2 cents opinion, when in doubt, always refer back to the new module given. 


Question No 1: can you refer back to senior's notes and older books? 

Answer: yes of course. the materials will be pretty similar, other than the slight differences here and there. And not to forget the golden rule, when in doubt, refer back to the new module given. 


Question No 2: Many also will asked how to cope with the projects and keep up with the studies. 

My suggestion: NEVER keep the projects till the last minute. Repeat after me. NEVER WAIT TILL THE LAST MINUTE. 

Question No 3: Of course, some might ask, if there's a monthly test and a project deadline together and you're screwed, meaning you need to study n hand in the project. (i.e. test and project deadline one after another or on the same day) Which one should you go for? 

My suggestion: if the marks from the test is not calculated into your final STPM results, screw it. BUT this does not mean that I suggest you to neglect your test and not study at all. The marks for the projects are taken into the final STPM results immediately, which is why the project will be your priority instead of a monthly test given by teachers in order to see your performance. 


Question No 4: What if both tests and projects are taken into the final STPM results

My suggestion: Put up an all nighter, start praying as hard as possible, take the relevant chapters burn it into ashes and drink the water and then start cursing and crying as hard while doing your project.NO I'M KIDDING. This is the worst case scenario, if this happens to you, my condolence. 

The real suggestion: Skip School. Yes you didnt read it wrongly, skip school. Wake up the same time you go to school, but instead of going to school, study and finish up the projects. Coffee all day if you need. but remember, whenever there's a test the next day, get good sleep. Nothing beats a good night sleep, waking up  fresh, do a quick revise over your short notes and then go to school well prepared with your test and a well done project :) 
ps: If there are any teachers reading this, pls dont start scolding me :( 


Question No 5: Any tuitions needed? 

My suggestion: Personal preference. Of course having tuition means having an 'insured' teacher helping you other than the school teachers. If you think you need tuition, start it early, dont leave it to the last minute because tuition teachers usually finish the syllabus a lot earlier compare to school, as there are no disruptions such as projects/school events. However, you might also be listening to some seniors with good results that strongly advocates self studying and not rely on anyone. Then again, to each his own, not all can study on their own and neither all can learn from tuition. So, whether to take up tuition or not, it is totally up to you. 

Question No 6: How to score? 

Answer: Very simple. Study consistently and do not procrastinate. Do all your homework everyday and revise daily. Get extra questions from reference books, go through them. Ask your teacher if you dont understand (This is where tuition teachers come in handy, because personally, I'm more comfortable consulting my tuition teacher than school teachers. I dont know why, dont ask me. It has always been like this since primary days) But to be persistent in studies is definitely easier said than done.   



27.4.12

Spread the News around

I'm sure most of you must have heard/saw the news about a young boy being kidnapped outside Mont Kiara school. His name is Nayati Shamelin Moodliar, 12 years old, of Dutch nationality. He was abducted by two dark-skinned men in a black Proton Persona with the registration number WNH 1356. However police have confirmed that it is a fake number plate. Guys please keep an eye of your surrounding. If you  happen to see this boy, pls help him immediately or if you have seen the car, call the police or these numbers 019-233 3065/012-689 5377 asap.



New Modular STPM 2012/13 Pengajian Am


900 SP Pengajian Am

25.4.12

Entrance for Lower 6 2012

Hello all, For the SPM leavers who has decided to go into Form 6 and wants to check your status. Click here 

You'll see a page like this, type in your IC number and Voila..there u go.


27.3.12

Chemistry Notes - States of Matter (A Levels)


States of Matter -

13.3.12

New STPM Modular - Maths T


954 SP Math_T_ -

8.3.12

lower 6 tuition classes 2012

Source: memebase builder 

Le junior if u happen to read this..please dont get mad at me..hahaha
For everyone's convenience, i'm going to post Mr Lingam's lower 6 classes schedule here..I've received few emails asking bout it. (my god why r u guys so hardcore??????? chillax laaaahhh)
so there..

Chemistry only - tuesday 6.45pm to 9pm RM90
Biology students who wants to take both bio n chemistry - 1.45 to 6pm on saturdays RM150

Those who wants edusmart's number for Mr Ong's classes let me know..then again..anyone who's interested in the chem n bio class n wants Mr Lingam's number, drop me an email

PS: Congratulations on STPM 2011's results. for those who did well, congratulations !!! ur hardwork paid off n u deserved it. for those who didnt meet their expectations, dont fret over it, cry, get upset n then move on, do better in ur degree. STPM is jz a step stone into degree, u havent lost the battle yet. to tell the truth, u havent even started the journey yet :)

19.2.12

New STPM Modular - Physics 2012/13


960 SP Physics -

12.2.12

New STPM Modular - Chemistry 2012/2013

962 SP Chemistry

3.2.12

New Modular STPM 2012/13 Biology


964 SP Biology - Source: MPM

NEW STPM Module for 2012





Syllabus will be updated soon..stay tuned :)

new post for 2012

I know I know...super late post for 2012 (to be exact 33 days late..completely unforgivable..will work hard to post stuffs on it)..work overload...so guys pls enjoy your students life while you can.. STPM 2011 students must be relaxing at home now *jealous* will update a post on how to apply to local uni and Australian unis (I graduated from aussie school..heh..super proud of it :P [super perasan rite? hah !!])

In the meantime, am introducing some new books for students preparing for MUET, also for leisure reading.

Anne Frank - The Diary of a Young Girl - sad story of a young Jewish girl

 
Mark Haddon - The Curious Incident of the dog in the night-time


Joseph Heller - Catch 22

Will. update in few days time. I promise :)

XoXo





22.12.11

new centre @ kelana jaya

Hi guys..sorry for the disappearance. will update this blog with materials as soon I promise. Workload's been horrible these days :(

I have received a few emails asking about the new classes conducted by Mr Lingam in Kelana Jaya. Yes its true, he's having Form 6 classes at one of the shops right opposite the Kelana Jaya LRT Station. As usual, email me for the details :)

And for the new lower sixes next year, congratulations !! Its gonna be a lot easier to score for STPM this time round as it will be semester based. :)

2.11.11

STPM 2011 - Johor Chemistry Paper 1 & 2(w answers)


Hey guys,

I have confirmed that Mr Lingam is NOT giving any seminars in CS academy. Please take note. Those who have paid up and wished to withdraw your money, kindly contact CS academy on it yeah :)

Cheers